Halden O Meeting langdistanse (10.04.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Syverstadvannet
Arrangør: Halden
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 9.43 km
Tid: 60:53
Gj.sn. HR: 190
Maksimum HR: 205
Kul langdistanse i fint terreng. Fortsatt langt ifra der jeg ønsker å være, men et godt utgangspunkt å jobbe ut ifra. Tross alt bedre enn gårsdagen.


1:(+50)
Greit veivalg sånn sett, men litt dårlig gjennomføring. En dårlig kurs underveis hvor jeg nok taper rundt 20, kombinert med enda en dårlig kurs litt senere hvor jeg nok taper ytterligere 15. Litt usikker inn i post. Leser postringen for dårlig. Skulle bare ha blåst på.

3:
Klarer med et nødskrik å forenkle kartet og innse at jeg bare skal til enden av hogsten. Dårlig kontroll ut av post.

4: (+3:00)
Dagens store tabbe. Grei start frem til kraftledningen. Ikke helt optimalt, men har i det minste kontroll på hvor jeg krysser. Ønsker å treffe de tre små kollene ved skrentene. Treffer de greit nok, kanskje litt langt til høyre. Har dårlig retning inn i post, og har ikke lest godt nok i ringen, så jeg glir forbi. Bruker lang tid på å hente meg inn.

5:
Fortsatt usikker inn i post, men får hjelp av NTNUIer. Flaks.

6:(+10)
Blir litt høyt mot post, og flaks at jeg ser den. Blir litt hjelpeløs når jeg ikke ser steinen jeg vil se, men kikker heldigvis ned i tide når jeg kommer til post..

7:(+10)
Sving inn i post. Leser ikke ringen godt nok.

8:(+30)
Er litt bakpå med lesingen etter en sving inn i 7, og må innrømme at jeg ikke var klar for langstrekk.
Skulle jeg løpt venstre så burde jeg nok ha gjennomført helt venstre. Men løser det greit når jeg først bestemmer meg.. Heldig at jeg treffer post.

9:(+15)
Dårlig kurs til oppfangende detalje, og taper litt før det ulovlige jordet. Litt treg opp bakken.

10:
Enda en dårlig kurs til oppfangende detalje og havner langt høyre. Merker hvordan de beste ikke taper noen ting på slikt tøys når jeg blir forbiløpt av KL.

Bra økning i fart underveis, og egentlig fornøyd med det fysiske. Er fortsatt ikke skapt for skogen, men regner med det kommer seg frem mot sommerferien.

Er de samme feilene som går igjen. Føler det er 3 ting som gjør at jeg taper tid.

1.
Retning sjekkes for sjelden. Både inn og ut av post. Retningen underveis i strekket er som regel grei så lenge jeg kommer godt i gang.
2.
Når jeg kombinert med dårlig retning inn i post leser postringen veldig sløvt og dårlig så bommer jeg mye inn i poster. Nå som løpene har startet er det ikke lenger slik at postene ligger i hodehøyde. Da må jeg være sikker på at jeg har riktig retning inn i post, og at jeg er på riktig side av eventuelle hindringer.
3.
Retning til store ledelinjer har som regel alltid vært et problem. Hviler psykisk når jeg ser at jeg skal f.eks til en sti eller en kraftlinje etc. så treffer jeg dårlig. Dette ser jeg flere eksempler på idag.

En utløsende årsak til at jeg taper tid på disse tingene er at jeg er for sen med orienteringen. Jeg er for langt bakpå, og må sløyfe enkelte sikkerheter og rutiner og får ikke tid til å lese kartet godt nok. Blir en ond spiral om jeg bommer for da kommer jeg enda mer bakpå...
Vis kommentarer (0)
 
Halden O Meeting langdistanse (10.04.2022)