Vårstafetten (23.04.2016)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 4.49 km
Tid: 23:53
Gj.sn. HR: 177
Maksimum HR: 190
Løp på lag sammen med Henrik og Sondre. Henrik kom inn først på 1. etappen og Sondre kom inn som nummer 2 på 2. etappen, 7 sekunder bak Nydalen. Jeg følte meg ikke pigg i starten, så det var så vidt jeg klarte å holde følge med Halvor mot 1. posten. Fikk meg en bom på 1. posten og tidstap til 3. posten, så det så ikke så lyst ut. Møtte på Marius på 4. posten og sammen løp vi nesten inn Halvor til 6. posten. Rett før 6. posten fikk Marius en liten luke på meg, og da vi kom ut på veien etter 7. posten lå Marius og Halvor 30-40 meter foran. Da vi løp inn på stien, så jeg dem ikke lenger, så da fikk jeg en dårlig følelse om at slaget var tapt. Men jeg var fast bestemt på å holde farten oppe fordi det kunne fortsatt være et lite håp. Og det var det. Da jeg kom ut på veien igjen, og løp inn mot 8. posten, så fikk jeg en litt bedre inngang enn Halvor, så jeg tok innpå. Så også at han hadde sluppet Marius. Begynte også å føle meg litt bedre, så jeg tok et skikkelig magadrag og kjørte skikkelig på. Da jeg løp inn på stien mot 9. posten løp jeg forbi Halvor og så Marius litt lengre fram. Da vi løp ut mot veien etter 9. posten kjørte jeg enda mer på og nærmet meg Marius. På sisteposten var jeg rett bak han, men stemplingsenhetene var klønete plassert, de stod ikke på linje utifra hvordan vi kom inn, men på rekke. Derfor tok jo Marius den nærmeste, så jeg måtte løpe rundt han for å ta den litt lengre bort. Derfor krysset jeg løpsbanen hans, så vi kolliderte da han løp mot mål. Var rask på stemplingen og ga alt mot mål, men var en halvmeter bak han over mållinja. Hadde oppløpet vært 10-20 meter lengre hadde det nok gått bedre.

Post 1. Leste ikke myra godt nok, så jeg så ikke at halve myra var grønn. Derfor trodde jeg at jeg hadde kommet til enden av myra da jeg kom til det grønne, men egentlig var jeg bare midt på. Derfor fulgte jeg myra litt oppover før jeg løp ut på stien og prøvde på nytt. Denne gangen gikk det bedre siden jeg så nå at det var et grønt område på myra. Tapte ca. 1,5 minutt.

Post 3. Tenkte å kutte litt ut fra stien, men sjekket ikke kompasset og dro oppover langs den tynna myra. Skjønte det fort og løp over myra og inn i posten. Enda en 10-15 sekunder tapt der.

Resten gikk greit, men utrolig surt å være den halvmeteren bak etter å ha ligget så langt bak på 8. posten. Men får bare gratulere Kristiansand med seieren, Marius hadde mindre bom enn meg i dag, så da var det vel fortjent. Snakket med han etter løpet, og han sa at han trodde han kunne cruise inn til mål etter at han hadde løpt fra Halvor, men at da han så bakover ut av 9. posten hadde han fått skikkelig sjokk av å se at jeg hadde hentet så mye. Da gikk det opp for han at han ikke skulle få den seieren helt uten kamp.
Skjul kommentarer (1)
Per: Grymt sterk avslutning! Neste gang blir det skumpa på Asker:)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Vårstafetten (23.04.2016) Vårstafetten (23.04.2016)