En lengre o-teknisk økt Norefjell (15.07.2016)
Kategori: Trening
Distanse: 10.82 km
Tid: 104:25
Gj.sn. HR: 124
Maksimum HR: 151
Etter en tung hurtighetsøkt på morran, så ble det jaggu meg en tung o-teknisk økt på ettermiddagen. Løp på 1:15000 kart. Løp greit, men det ble noen bom. Vil si at karttegner har gjort en utrolig dårlig jobb, mye var ikke tatt med, og jeg tror også at alle steiner under 1 meter er tatt med på kartet, og alle steiner over 1 meter er utelatt fra kartet.

Post 9. Her er steinen tegnet feil på kartet, den ligger en høydekurve for langt ned på kartet enn det den gjør i terrenget.

Post 14. Stoppet opp for tidlig. Det var et lite vann og et vannhull som ikke var tatt med på kartet (igjen veldig dårlig jobb av karttegner).

Post 15. Syntes det var ganske merkelig at det var så langt til stiene, men jeg hadde jo nesten riktig kurs, så jeg kom til steinen til slutt.

Post 17. Kom en smule for langt til høyre og skled rett forbi posten. Stoppet opp ganske lenge da jeg kom til den lille stien, men skjønte ikke helt hvor jeg var. Derfor gadd jeg ikke å begynne å lete, men fortsatte til neste post.

Post 18. Løp for langt bortover myra og havnet til slutt i en myr langt til høyre for posten. Løp tilbake og visste at hvis jeg fortsatte i samme retning ville jeg komme til posten, men jeg gadd ikke å løpe helt bort til posten, men fortsatte til 19. posten.

Post 20. Da jeg kom ned på den utydelige stien kunne jeg nok ha kuttet mer gjennom skogen ned i myra, men løp den lettere veien rundt.

Resten gikk ganske bra
Skjul kommentarer (2)
Håkon: Jobber sammen med karttegneren - skal jeg ta stein-diskusjonen med ham??
Bjørn-Willy: Det var vært endel økter på kart, og når det ikke er postmarkeringer, får man et ganske annet innblikk i kart og terreng. Terrenget er tungt nå i regntiden og farten har være stedvis rolig gåing, så det grenser helt klart til re-synfaring av terrenget. Her ble vi nødt til å ha 110% kontroll inn i ringen og det er utrolig mye på dette kartet som må være feil eller unøyaktig inntegnet. I området mellom post 13 og 15 passerte jeg 20-30 vannfylte hull og minst en liten 'innsjø' som ikke stod på kartet og hvorfor det da er plassert kun 5-6 slike på kartet er en sann gåte.

Videre har jeg plassert et BETYDELIG antall poster gjennom denne uken på steiner slik at de skulle være lette å finne (mye av hensikten med øktene har vært lesing av kurver og kompassretning), og gjennomføringen av 1m regelen er under enhver kritikk her.

eks på denne økten er Post 13 var en mosegrodd bergknaus eller den øverste ca 50 cm delen av en større stein, mens rett ovenfor lå det en minst like høy frittliggende stein som var like høyt i terrenget, men muligens ikke samme omkrets. Post 17 var visstnok gjengrodd, men den steinen husker jeg som nesten usynlig, jeg nærmest snublet over den etter å ha passert den lille bekken 10m syd av steinen i retning nordover, siden jeg ikke så den første gang jeg passerte den... se http://wiki.bwa.no/download/attachments/87719938/post17.jpg?api=v2

Finnes en håndfull andre eksempler fra denne ukens o-økter.

Antar at synfaringen er et par år gammel, men her er det mye som er diskutabelt og som ikke endrer seg så mye på et par år.

Andre eksempler er de fjellbjørkskogene som er tegnet hvitt. Jeg har oppfattet at det er løpshastigheten som angir fargen, ikke sikten i vegetasjonen, og gudene skal vite at jeg har krøpet rundt i hvit skog denne uken mellom bjørker som vokser horisontalt og her er det langt fra 'normal' løpshastighet (slik jeg oppfatter reglene, stemmer dette Håkon ?)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
En lengre o-teknisk økt Norefjell (15.07.2016) En lengre o-teknisk økt Norefjell (15.07.2016)