10Mila 1. etappe (27.04.2019)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 14.08 km
Tid: 78:44
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 177
Endelig var det klart for 10Mila igjen. Dette var noe jeg hadde gledet meg til i flere måneder. Startet som nummer 91, så planen var å prøve å komme meg så langt fram som mulig i starten. Det funket ganske dårlig, og var langt bak på startpost. Men det må ha skjedd noe magisk gjennom skogen fra startpost og ut til den første stien, fordi da jeg kom ut på stien var jeg plutselig topp 10. Lå i tetklynga da vi løp over høyden, og hadde grei kontroll inn i 1. posten (A), men fikk en liten bom på 10-15 sekunder. Et eller annet sted ved 1. posten knuste jeg kompasset uten å vite det, fordi jeg ble veldig overrasket da det begynte å spinne ukontrollert. Det gjorde at jeg ikke fulgte så godt med, og ble trukket inn i B/C posten, når jeg egentlig skulle til 2/3 posten. De fleste i min klynge ble også dratt med dit, så tapte ikke mye. Til min 3. post (A) var jeg ikke selvstendig nok, og ble dratt med av de som skulle rett til 4. post. Rundt 40-45 sekunder tapt der. På vei til 4. posten bestemte jeg meg også for å bytte kompass, siden det spant ukontrollert. Var nummer 72 på TV-post (4. posten), 1:34 etter.

På langstrekket hadde jeg ikke kontroll i starten, fulgte bare med gruppa. Hentet meg inn etter hvert. Var litt tung fysisk, så jeg måtte jobbe hardt for å klare å henge med. Hadde E posten, så jeg fikk en kort gafling, og hentet litt inn på teten. På TV posten ved 6. posten var jeg nummer 37, 0:39 bak.

Fra 6. posten og fram til 11. posten lå jeg i tetgruppa og hadde god kontroll. Inn i 12. posten var det helt kaos, det var skikkelig grønt. Plutselig stoppet hele toget opp og så på hverandre. Så var det en som tok kommando og løp enda lengre inn i det grønne. Alle fulgte etter en liten stund før vi begynte å stoppe opp igjen. Jeg snudde meg et lite sekund, og der lyste posten imot meg. Jeg prøvde å snike meg bort til den, men det var noen andre som også oppdaget den. Stemplet på posten som nummer 3-4, og fulgte en liten gruppe som kjørte racerfart ut av det grønne. Bortover myra begynte jeg å skjønne at jeg nå lå helt i tet. Hadde god kontroll inn i 13. posten, men etter posten løp det to foran meg mer mot høyre enn det jeg skulle. Skjønte at det måtte være gafling her, så jeg stod på mitt og fulgte kompasset. Ledet min gaflingsgruppe rett i I posten, men til neste post gikk alt galt. Da jeg begynte å nærme meg min post, krysset H gaflingsgruppa foran meg, og jeg ble trukket med av de inn i deres post. Ble rimelig forbanna på meg selv at jeg gjorde den feilen, nå som det hadde godt så bra hittil. Klarte ikke helt å finne ut av hvor jeg var, så jeg måtte helt ut på stien for å hente meg inn. Hentet meg inn igjen, og traff min post etter en 2 minutters bom. I hodet mitt tenkte jeg at jeg nå hadde ødelagt hele etappen min, så da gikk det det en liten faen i meg, og tenkte, hvorfor ikke prøve å løpe inn tetgruppa igjen. På TV posten ved 17. posten var jeg nummer 66, 1:39 etter.

Hadde J posten, så det åpnet opp for at jeg kunne løpe rundt venstre til 19. posten. Hadde litt vondt i magen, så jeg fikk ikke løpt alt jeg hadde på veien, men prøvde å bite i meg smerten og kjøre på. Var fortsatt skikkelig forbanna etter bommen på 15. posten, så sinne kvernet i hodet mitt da jeg løp bortover veien. Da jeg begynte å nærme meg 19. posten så jeg lykter kom ut fra passasjen mellom husene. Skjønte lite da flere av de store lagene kom en etter en ut fra passasjen. Og da tenkte jeg, visst søren, det var jo halen til hovedfeltet som jeg hadde hentet inn igjen. For en herlig følelse å se dem. På TV posten ved 19. posten var jeg nummer 59, 1:37 etter.

På vei bort til den siste høyden plukket jeg løper for løper i feltet. Hadde N posten, og brukte L posten som en fin inngang til min post. Klarte akkurat å lure meg med i toget med Halden og IFK Gøteborg ned i N posten. Fulgte de hele veien inn til mål. På 23. posten (forvarsel) var jeg nummer 31, 1:18 etter, og i mål som nummer 26, 1:14 etter. Hadde aldri trodd at jeg skulle klare å redde meg inn så bra etter det jeg holdt på med ved 15. posten.

Vegard G fulgte opp på 2. etappe, og vekslet Asker 1 ut på 3. etappe som nummer 11, 4:37 etter teten, og som 2. beste norske lag. Vi holdt koken en god stund, og endte som nummer 81 til slutt.
Skjul kommentarer (3)
Håkon L: Ikke bare løper du j.... bra. Beskrivelsen av løpet har også toppkarakter. Måtte være sjukt moro og ha dagen på denne måten!
Sander Arntzen : Absolutt en helt utrolig opplevelse. Frister til gjentakelse
Tibor: Venstre til 19. post er et lurt valg.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
10Mila 1. etappe (27.04.2019) 10Mila 1. etappe (27.04.2019)