Kvist-Kvaset DH 11-16 (01.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Breivoll
Distanse: 4.37 km
Tid: 27:23
Gj.sn. HR: 175
Maksimum HR: 186
Løp på lag med Henrik (1. etappe, kom inn som nummer 2), Lotte og Silje Marie (2. etappe, holdt plassen), og Synne (3. etappe, løp oss opp i ledelsen, med en liten luke). Planen min var å ikke risikere noe, så jeg valgte kontroll foran fart. Derfor gikk det litt saktere, men var nesten sikker på å ikke bomme. Likevel ble det noen småbom.

Post 1. Var ikke helt inne i flyten, så jeg løp for langt på stien. Skjønte det da jeg så bekken nede mellom de to skrentene. Løp litt tilbake og opp i posten. Tapte ca. 20 sekunder der.

Post 6. Igjen løp jeg litt langt på stien, så jeg fikk en liten bue rundt en høyde, før jeg kom ned i søkket. Jeg skulle egentlig ta av stien tidligere og løpe over høyden. Tapte ca. 10-20 sekunder der også.

Post 9. Slurvet med å sjekke hvor i ringen posten skulle ligge. Så at den skulle ligge på en skrent, men jeg trodde at skrenten med posten skulle lyse mot meg da jeg kom opp parkeringsplassen, mellom skrentene. Ble litt stressa da jeg ikke så posten med en gang, så jeg løp opp på høyden, før jeg prøvde meg litt lengre mot høyre. Så stoppet jeg opp for å sjekke kartet nøye, og så at skrenten med posten var på andre siden av høyden. Løp dermed over høyden igjen, og hoppet praktisk talt rett ned i posten. Tapte ca. 1-2 minutter.

Post 13. Tok et litt dårlig veivalg ved å gå på høyresiden av den første høyden, burde ha dratt over den og ned på venstresiden. Så, igjen slurver jeg med å sjekke nøyaktig hvor posten skal ligge. Trodde den skulle ligge på skrenten, så jeg løper til den, men ser at andre løpere i andre klasser, løper opp på høyden istendenfor. Løper dermed opp der jeg og, og ser posten ligge i foten av kollen. Tapte ca. 10-20 sekunder.

I alt tapte jeg ca. 2-3 minutter. Ikke helt optimalt, men ganske vanskelig å lese kartet, siden det var så mange detaljer. Likevel kunne jeg løpe oss inn til en strålende seier, og fikk dermed elg i lua. Godt å ha en elg i lua før man blir junior.
Skjul kommentarer (1)
Per: Bra taktikk. Og flott seier:) Grattis!
Noen småbomer får man ha i stafett. Det viktige er at man klarer å holde hodet kaldt, og det greide du fint! Post 9. var litt lurig, spes med tanke på at det var så mange andre poster i området. Hadde samme. Bra du ikke ble alt for stresset.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Kvist-Kvaset DH 11-16 (01.05.2015) Kvist-Kvaset DH 11-16 (01.05.2015)