EYOC lang (01.07.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Helusz
Arrangør: Local Orienteering Association, IOF, Jaroslaw by
Land: Polen
Disiplin: Lang
Distanse: 8.25 km
Tid: 59:30
Eyoc lang, årets hovedmål.
Starta helt først. Fikk det ikke like varmt som de sent startende, men det ble til gjengjeld mindre tråkk til meg. Løp med en gammel gps i lomma, og det ser ut til at den har hatt problemer med å finne ut hvor den var noen steder, men jeg har fikset sporet så bra jeg kan. Unntaket er 16. stekket hvor jeg ikke husker/vet hvor jeg har vært. Løp igjen siste-runden senere i uka, mån tro hva jeg erfarte da.

1: Fikk ikke ting til å stemme helt på oppvarmingskartet, så jeg tok det veldig kontrollert. Var redd for å ta feil søkk eller ikke finne posten i det grønne, men det gikk greit etter noe nøling.
2: Slipper meg mer løs, og treffer stien bra. Kontroll med den gule myra før posten.
3: Bra strekk, men litt usikker på stiene underveis. God kontroll inn i posten.
4: Kurs, rett i.
5: Kurs, rett... Men så stemte ikke ting. Skjønte hverken kurver eller vegitasjon, og løp tilbake til stein og prøve på nytt, men fant ikke posten. Løp til slutt opp til den utøydelige stein og tok posten derfra. Den var ganske godt gjemt, nærmest under en skrent. + 2:20. Umotiverende.
6: Bra, men sleit med å se posten, og måtte klatre over masse velta trær for å stemple da jeg kom inn fra feil side.
7: Bestemte meg raskt for å løpe venstre, men skulle løpe mye mer rett på enn det som skjedde. Det var vanskelig å skjønne stikrysset ut av posten, og da jeg ikke skjekket kompasset så nøye havnet jeg i et nytt traktorslep. Trodde først jeg var for langt til høyre, men det var bare ett sted som stemte. Løp resten av strekket bra. Vanskelig å si hvor mye jeg tapte i starten, men var 1:40 bak Vandas og har nok misten nok hvertfall et minutt på starten.
8: Tungt
9: Bra
10: Rett på, nest raskeste strekktid. Skjønte ikke noe av stiene underveis, men stolte på kursen og fant søkket. Løp der igjen senere, og da var det mye mer tråkk inn i posten.
11: Smart å løpe opp på stien. Rundet mye rundt det grønne inn i posten, men testen en mer rett-på avslutning som nok var litt raskere.
12: Greit, endelig åpen skog.
13: Strekket lignet på 10., og nok en gang var stiene vanskelige å få grep om. Håpet finne den den utydelige stien mot slutten, men det gjorde jeg ikke. Var bare noen meter unna, men jeg tror jeg ville slitt med å finne den uansett. Satte meg godt fast, og mistet kartkontakt inn i posten. Løp inn i feil søkk, og tok meg inn. +1:30. Senere testet jeg stien fra høyre inn i posten, men den var helt gjenngrodd i likhet meg hele området.
14: Bra, men måtte virkelig kjemte meg fram gjennom det grønne, og var litt retningsvill på andre siden. Har tapt en del på strekket, så det kunne nok lønnet seg med et tråkk.
15: Deilig strekk i fin skog.
16: Løp oppver stien, uten helt å følge med på hvor jeg var. Det var nok litt dumt. Tok av når den ble totalt tilvokst av brennesle og bringebær, og så er jeg usikker på hva som har skjedd. Jeg mente at jeg kryssa begge bekkedalene og fant den åpne myra, men det skjedde nok ikke. Trodde også jeg så gjerdet, men det var nok et synsbedrag. Tok meg inn ved en stor sti et sted. +2:20.
17-mål: k

Utrolig skuffa over løpet, man kan jo ikke holde på å bomme 7-8 minutter i et europamesterskap. Men terrenget og løypa var vaskelig, og det er ikke sikkert jeg var noe bedre i dag. Regnet med at det ville bli mye bomming på de senere startene og, men at det også ville være en god del som ville gjøre bedre løp. Til slutt var det visst bare ên som ikke bommet seg helt bort, og han vant like godt med 7 min. Syns det er altfor bra å komme på 4. plass etter et slikt løp av meg, så jeg ergrer meg ikke noe over at det var 8 sekunder opp til medalje. Men det hadde jo vært kult da, på merittlista er det jo bare plasseringen som står oppført, ikke hvor bra man egentlig løp.
Vis kommentarer (0)
 
EYOC lang (01.07.2016) EYOC lang (01.07.2016)