Smålandskavlen (29.10.2016)
Arrangør: Eksjö og Aneby
Disiplin: Natt stafett
Etappe: 1
H18-klasse i år, så da hadde vi igjen mulighet til å kjempe i toppen i Smålandskavlen. Jeg løp første etappe: intervallstart natt 4 km B-nivå. Jeg tok nok litt for lett på utfordringen, jeg har tross alt ikke løp B-nivå på mange år, hvertfall ikke på natta i Sverige. Jeg var nok altfor fokusert på å løpe så fort som mulig, og nedprioriterte det o-tekniske. Så vidt over 0 grader, så da ble det å løpe i t-shorte. Lykta varmer jo bra.

1: Parstart med en fra Växjö, med forskjellig gafling. Han løp fort over de første slettene, og vant senere etappen. Jeg hadde stålkontroll med x-en før posten, men greide ikke å holde kursen og ommet 20 sek.
2: Mente at jeg løp på kurs, men jeg merket at terrenget ikke stemte helt. Burde helt klart stoppet opp og tatt en nøyaktig kurs over hugstfeltet. Tok meg etter hvert inn ved stein. + ca. 1 min
3: Nøykatig kurs fra stisvnigen, men den lå jo allerede litt for langt til høyre for streken. Ble i tillegg usikker og distrahert inn i posten, og et nytt minutt forsvant.
4: Endelig klarte jeg å skjerpe meg. Var sikker på inngangen i posten.
5: Klarte overholdet ikke å holde kursen da jeg kutta mellom stiene, og ble busdhende mye legner enn nødvendig. Posten gikk greit. + 30 sek.
6: Bra
7: Endelig litt god kurs.
8-mål: Klikka

Serdeles dårlig etappe. Bommer over 3 min, og det meste er på grunn av misserablet kompassarbeid og litt overtenning. Hadde tredje beste etappetid, 2:37 bak. Målet var å få luke for laget, kanskje litt for stort press å legge på mine egne skuldre. Resten av laget gjennomførte solid stafettløping, så vi endte på 5./4./3. plass, kommer an på hvordan man ser det.
Vis kommentarer (0)

Smålandskavlen (29.10.2016) Smålandskavlen (29.10.2016)