Norgesmesterskap langdistanse (07.09.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Arrangør: Halden
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 12.63 km
Tid: 87:22
Gledet meg til løpet, mente jeg var i god form både fysisk og teknisk. Var innstilt på å ta det forsiktig til førstepost, men jeg mister egentlig kontrollen med en gang. Stoler ikke på hva som er hvitt og hugstfelt og løper for langt. Stopper heldigvis opp og tar meg inn, og taper 30 sek.

Til 2. har jeg kontroll ved stupene og løper på grei kurs derfra, men mener jeg at jeg ser hjelpekollen til venstre for meg, og kurser utifra det. Tar meg greit inn. Gikk noen sekunder der. Fokuserer igjen på kurs til 3., og går rett i. Til fjerde fant jeg ikke noe bra veivalg, så jeg bare drar rett på og ser hva som skjer. Syns jeg finner mange dårlige traseer, og burde nok dratt mer rett på mot slutten av strekket, men jeg var litt redd på å sette meg fast i stup. Hele 1.14 bak Anders på strekket.

Behersket løping til 5. Blir sperret av noen stup ut av posten, burde nok lest litt mer kart der. Syns jeg finner fine trasser og har bra fart, men løper mye S. Har beste strekktid, men er bare 17 sek foran Audun som bommet stort. Hvis jeg hadde løpt rett på mot slutten hadde nok det vært raskere, men da måtte jeg ha funner veien mellom stupene med en gang.

Er ikke på forskudd ut til 7., men bestemmer meg (til meg å være) raskt for venstre. Den første lia tok forferdig lang tid, og jeg mistet kontrollen en stund, så trasseene ble litt så som så. Litt mye S. Stiløping resten av strekket burde være lett, men jeg var på vei inn i forbudt terreng i noen sekunder D: Bronsemedaljen forsvinner på en måte på dette strekket, når Håkon løp så bra.

Til 9. ble jeg ledet ut på en liten bom av Kristensen, ikke lurt å henge. Til 10. tenkte jeg at det var smart å følge traktorslepet over myra, men skjønte fort at det var idioti. Da ble det en veldig stor omvei. 29 sekunder bak på strekket. Tenkte at passeringsposter alltid er lette, så jeg bare løp, og plutselig var jeg for langt ned. Sløvt og unødvendig.

Var veldig sliten på sisterunden, og følte at jeg kjempet mot kartet på hugstfeltene. Måtte stoppe mye opp for ikke å rote meg bort. Deilig å komme i mål, er sjelden så utmattet etter o-løp. Syns jeg hadde funnet mange dårlige traseer, hatt mange postbom, og jeg var usikker på veivalgene, samtidig som jeg kjempet bra på hele veien, så jeg er fornøyd med å ikke være mer enn 2.45 bak. Likte løypa godt, mange veivalg og lange strekk, og samtidig som man tjente på å holde kartkontakt hele tiden. Hadde egentlig en plan om å holde kartkontakt mer enn jeg klarte/orket.
Vis kommentarer (0)
 
Norgesmesterskap langdistanse (07.09.2017) Norgesmesterskap langdistanse (07.09.2017)