10mila 2. etp (27.04.2019)
Kart/område: Glimåkra
Arrangør: FK Göinge
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Endelig tio, kanskje løpet i år jeg hadde gledet meg mest til. Laget hadde mål om topp 70 og klubbrekord, og det var absolutt mulig om folk ikke bommet for mye. Jeg har trent mye natt i vår og vært mye i naboterreng, så jeg følte meg godt forberedt mentalt og teknisk. Fysisk har treningen gått bra i vinter, med unntak av litt skade den siste måneden som har begrenset løping på hardt underlag. Dessverre var fikk jeg omgangssjuke på påskesamling og en påfølgende hoste som satte meg ut hele den siste uka. Ble akkurat frisk nok til å dra, og følte meg bra på oppvarming. Håpet i det minste å ha overskudd. Reimfeste på klokka røk like før start, så måtte løpe med den i lomma, hvilket foringer gpx-kvaliteten litt. Men jeg har prøvd å dra sporet riktig.

Sander løp bra på førsteetappe, og kunne sende meg ut helt der framme på 26. plass, 1.14 bak tet. Blir løpende bak ivk i starten, syns det går i raskeste laget, men jeg vet at det vil roe seg i skogen. Blir mot slutten av førstestrekket blir jeg løpende helt alene, men har kontroll og tar posten bra. De neste postene går bra, har nesten overraskende god kontroll. Inn mot 4. kommer jeg bak Hansi, og stempler som nr 8 til stor jubel fra Askerfans.

Jeg var overhodet ikke på forskudd før langstrekket, og setter min lid til Hansi som drar høyre uten betenkningstid. Etter hvert som jeg får bretta ut kartet skjønner jeg at jeg har blitt lurt, men det er for sent å snu, og må bare å gjennomføre best mulig (aka henge). Syns nok en gang det går fort på veien, og blir litt bekymret for om jeg skal holde hele etappen. Taper nesten 2 min til en bra venstreveivalg.

Lett til 6. Nr. 20 der, 3:35 bak tet. Dagens eneste lille postbom kommer inn i 7. Vi mange, det er veldig tett og det går sakte i vifteformasjon. Er glad for litt etterlengtet hvile, og finner posten etter en ekstra sving. Kommer ganske langt bak i en lang rekke, og ligger der og kontrollerer de neste strekkene. Til 12. løper jeg om kapp meg kameragutten nesten hele strekket. Er glad for å være på TV, og glemmer litt å orientere. Heldigvis ikke gafla. Bra de neste postene. Mange som er usikre, så kommer litt lenger frem i feltet. Jeg var gira på å løpe rett på til 16., men så ikke stien, så det ble rundt. Ikke fornøyd med det, men det er jo god stafettløping da.

Nr. 16 på 17. post, 2:22 bak tet. 18. (k) er vanskelig da myra er tett, men kursen er bra og vi går rett i. Utover på beitemarkene til 19. blir beina tyngere og tyngere, og jeg må la noen løpe forbi. 19. er lett, der er jeg nr 19. Får igjen krefter etter tråklingen til 20. Orienterer ikke så mye, og blir dratt med langt bort fra streken. Skjønner ikke helt hva jeg holder på med ute på hugstfeltet, og bruker tid på å komme inn i køen igjen. Jeg er en av få som har min gafling, men går heldigvis rett i og blir plutselig løpende alene til 21. Ser Tyrving og noen andre et stykker foran, og tar dem igjen til 23. Kjenner at den obligatoriske leggkrampa gjør seg til kjenne mot siste, så spurten ble en heelstrike-tragedie. Synd, kunne vært beste norske lag inn.

Veksler som nr. 11, 4:37 bak tet. Veldig fornøyd da jeg kom inn på oppløpet og så at jeg hadde brakt Asker så langt fram i stafetten. Det er ikke hverdagskost for oss, men jeg visste at det absolutt var mulig om jeg og Sander løp som vi pleier. Formen skulle gjerne vært bedre, men jeg reddet meg inn med å være på o-teknisk nesten hele veien, og turte å dra ut av klynga hvis jeg følte for det. Synd jeg ikke gjorde til til 5., da kunne jeg vært enda lenger frem. Uansett gøy å sende ut Sondre så langt fram, og enda gøyere å se at han taklet det bra. Etter litt uflaks og uheldigheter på långa og 5. etappe løper resten av laget bra og vi blir nr 81, angivelig 19 min bak topp 70.
Vis kommentarer (0)

10mila 2. etp (27.04.2019) 10mila 2. etp (27.04.2019)