Jukola 1. osuus (15.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Valkeisvuori
Arrangør: SK Kangasala
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 12.15 km
Tid: 71:37
Førstetappe og fellesstart med 1923 på startstreken. Jeg hadde ca. 500 mann mellom meg og teten, så jeg tenkte å avansere så billig som mulig, nemlig ved å ha kontroll og gå rett i postene. Fikk omtrent ikke varmet opp de siste 20 minuttene (bortsett fra litt knebøy), så turte ikke å makse helt til startpost.

Kommer greit igang. Velger nok ikke de beste traseene til førstepost, men jeg tar igjen løpere jevnt og trutt. Blir dratt mot feil gafling litt for langt, selv om jeg vet at jeg skal lenger bort i lia. Finner heldigvis posten etter litt nøling. Løper egen trase og sikkert til 2. post. På 3. post hadde løpt meg opp til 84. plass, drygt 2 min bak tet.

Til 5. går det galt. Ligger i køen og blir for sløv. Tror jeg løper langs streken og skal bare bikke ned i grønten, men så stemmer det ikke. To ben i bakken, og jeg skjønner hva som har skjedd. Ca. 1 min bom. Veldig irritert, føler jeg mister utrolig mange plasser. Men til 7. kommer en enda større bom. Har egentlig full kontroll inn mot posten, skal bare ligge i den bratte lia og så vil den komme. Leste til og med den første skrenten inne i ringen. Men så stopper plutselig folk opp foran meg og snur mot den andre gaflingsposten. Jeg blir visst litt satt ut av dette, og begynner å løpe litt rundt på måfå. Er innom to andre skrentposter før jeg finner min post etter 3 minutter loking. Oppgitt og skuffet over meg selv. Er nr. 168 på 8. post, 6:15 bak tet

Løper videre med lav selvtilitt, men finner i det minste postene. Stanger i noe grønt til 10., men ellers går det bra mot veipassering. Løper i en kø med behagelig tempo, men føler det går for sakte. Tar jo innpå teten fra 8. til 14., så helt ille er det ikke. Går i samme felle som alle andre til 15.

Ut av 16. har jeg fått nok av klyngeløping, så jeg bryter ut og prøver å bruke opp kreftene opp bakken. Løper fra de jeg er med og dunker på ned til 17. Kommer inn i nye klynger, men tar igjen føringen til 19. Får et par gode strekktider, deilig. Trodde jeg løp i noen traktorslep til 20., men det var nok bare tråkk. Tenker at krampa burde komme nå, men den kommer ikke, så da kan jeg spurte inn til 82. plass, 5:34 bak Dag.

Tross gode takter underveis og bra dagsform er jeg veldig skuffet over løpet. Usikker på hva jeg kunne forvente med startnummer 547, men jeg kom meg jo fint fram i starten. Hadde jeg levert stabil orientering videre hadde det absolutt vært mulig å komme fram i tetklynga. Men jeg sugde på to poster, så da blir jeg liggende bak. Fornøyd med avslutninga av løpet, tar med meg at jeg løper best både o-teknisk og fysisk når jeg tar kommandoen selv. Gleder meg allerede til neste år!
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 1. osuus (15.06.2019) Jukola 1. osuus (15.06.2019)