Hu og Hei (05.10.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bymarka
Arrangør: NTNUI
Land: Norge
Disiplin: Ultralang
Rundt 0 grader, blå himmel og Gjertsen-faktor på 0,68, alt lå til rette for en nydelig dag i marka! Etter et dårlig snuskeløp starta jeg 2:30 bak Emil, og 18 sekunder bak Hansi som skulle gi seg etter en runde. Bruker starten på komme meg opp i ryggen til Hansi. Det går egentlig altfor fort, men tenker jeg må utnytte ryggen hans litt. På førstepost har vi allerede tatt igjen Emil. Fortsetter i rygg til andre og et stykke til tredje, men finner etter hvert ut at det går for fort, og lar Emil og Hansi løpe litt fra. Inn mot posten er jeg litt usikker, men finner stien jeg skal løpe på. Dessverre mister jeg den med en gang, og løper en lang omvei.

Må nå ta veivalg og sånn alene. Usikker til 4., men tror veivalget mitt hadde vært bra om jeg hadde løpt på riktig sti nord for Tømmerdal nordre. Ble en liten omvei der. Ut av av 4. møter jeg Hansi som tydeligvis har fucket opp. Bra lenge til 5., men i skrålia nedenfor Flakkheiea er det jeg som fucker opp. Når jeg kommer til det andre søkket tror jeg at jeg er ved det første, og fortsetter å holde høyde helt til jeg kommer ut på en svær myr. Var sammen med Hansi før det, men han hadde kontroll på syskakene og får en stor luke. Litt sur på meg selv, føler meg i veldig bra slag, og da er det unødvendig å drive å bomme på 3 poster på rad. Til 6. går det endelig bra, og kjenner eimen av bål på lang vei. God stemning på posten, får høre at jeg er 2:30 bak Hansi og Emil som har kommet sammen.

Føler meg fortsatt sprek på runding, Emil kommer mot meg rett nedenfor Studenterhytta og tenker at det er muligheter. Tar muligens et dårlig veivalg til Herbernheia. Hadde på forhånd fått høre at raskeste vei fra Studenterhytta til Svahylla var venstre rundt Gråkallen, men det gjaldt kanskje ikke i dette tilfelle. Taper sikkert ikke mye uansett. Langt opp til posten, men fint på toppen. Syns det flyter bra til 9., klarer å holde med ish løpenede på stien opp Kudalen, og tar det som et tegn på at det fortsatt var en stund til sprekken ville komme. Det går tyngere oppover mot Bosbergheia. Prøver å nyte litt, men det var ikke lett.

Skrålia ned til 10. var stygg, og når jeg stempler på 10. er det plutselig helt tomt for krefter i beina. Brutalt å ta seg oppover myrene mot Kvistingen, må gå på flatmark flere steder. Syns jeg har vært flink med næringsinntak hele veien, så det var nok den harde åpningen jeg nå fikk tilbake med renter. Det hjalp ikke vor mye sjokolade jeg spiste, beina var helt tomme. Finner til slutt de riktige stiene, skal bare opp å stemple på 11. Tar av tidlig fra stien for å få høyden litt jevnt fordelt, og kommr etter hvert opp til myra, og finner stupet. Men ingen post. Får litt panikk, og lurer på om jeg har tegnet inn feil. Det slår meg at på Hu og Hei, legger man kanskje postene der det er utsikt, så jeg klatrer opp, men finner ingen post. Er nå nesten på gråten, jeg orker faen ikke å løpe rundt å lete etter posten nå. Kommer meg til slutt ned igjen, skjekker litt på myra før jeg løper ned mot stien og der er posten lovelig langt ned. Etter løpet trodde jeg det gikk typ 5 minutter, men GPSen viser over 9 minutter bom. Tapte også mye på å ta av fra stien så tidlig, så totalt ble det nærmere 11-12 min tidstap.

Er sur og sliten opp mot mål. Går saktere enn turgåerne opp fra Vintervatnet, men klarer å få til en slags spurt. Ender 14:53 bak Emil. Ny sjanse neste år.

PS: sliter med å få lasta opp kartfila, hjelper ikke hvor mye jeg komprimerer den når jeg eksporterer til jpg fra quickroute. Noen tips?
Vis kommentarer (0)
 
Hu og Hei (05.10.2019) Hu og Hei (05.10.2019)