Kartleggingstrening: Mellomdistanse (08.06.2015)
Kategori: Trening
Kart/område: Vardåsen
Arrangør: Mich
Land: Norge
Disiplin: Mellom intervaller
Distanse: 4.75 km
Tid: 55:53
Alt har gått galt på alle mellomdistanser hittil i sesongen. Slik kan det ikke fortsette, så jeg tok meg en tur ut i skogen for å kartlegge min teknikk og finne ut hvorfor jeg bommer.

På førsterunden skulle jeg fokusere på retning ut av posten og å se masse på kartet og følge med på hvor jeg er. Det klarer jeg, men glemmer å ha retning inn i to av postene.

På andrerunden tenkte jeg at jeg også måtte fokusere masse på retning absolutt hele tiden. Litt smådårlig retning inn 1. og 2. Til 3. (6L) leste jeg dårlig hvordan det så ut inni karttrekanten, og sto på feil kolle og surra rundt en strund. 4. gikk helt elendig. Rota meg bort fordi jeg så for lite på kartet og hadde dårlig kurs. Også på 5. (6L) leste jeg kartet dårlig i posttrekanten, og kom på en kolle for langt. 5M var ikke i skogen, så jeg gikk rundt på kollen en stund før jeg offisielt avslutta draget.

Tredjedraget: Skjerper meg mye her, og er flink med kursen hele veien. Leste kartet dårlig til 2., så det ble en bom. Fant aldri steinen på mål.

Fjerdedraget: Glemmer fullstendig det jeg skulle trene mest på denne økta: utgangsretning. Ellers meget bra resten, men det var ikke like vanskelig.

Konklusjon: Jeg bommer altfor mye. Det meste skyldes dårlig retning, enten ut av posten, underveis på strekket eller inn i posten. I tillegg på jeg bli bedre til å se for meg hvordan det ser ut inni postringen for ikke å bli surrende rundt. Jeg har uansett tro på at alt dette kan forbedres betraktelig, bare jeg ser mer på kartet. Da må jeg i verste fall løpe saktere, spesiel i ulent terreng, men det må gjøres hvis jeg skal klare å komme meg gjennom en mellomdistanse uten å gjøre en av disse feilene.

Vis kommentarer (0)
 
Kartleggingstrening: Mellomdistanse (08.06.2015) Kartleggingstrening: Mellomdistanse (08.06.2015)