10mila herrkavlen (03.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Eksjö
Arrangør: Eksjö, Småland
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 2. etappe
Distanse: 9.59 km
Tid: 56:49
Fikk tildelt 2. etappe. Ola løp 1., og sendte meg ut rundt 12 minutter bak teten på en litt beskjeden 210. plass. Gjermund løp ut et minutt etter meg, og han så jeg aldri noe til. Men jeg løp ut nesten likt med Kasper, og vi holdt delvis sammen omtrent hele veien.

1: Har absolutt ingen kontroll i starten, bare løper på kurs over åsen. Velger noen litt for kuperte traseer, men kommer meg over. Inngangen var lett.
2: Løper i tråkket over myra i rykk og napp. Ligger i ryggen på en, og når jeg ser muligheten, spurter jeg opp i neste rygg. God løsning mener jeg. Lett inngang.
3-11: Mange korte strekk. Slet noen ganger med å se stiene på kartet, men tapte ikke på det. Gikk rett i alle postene uten å nøle. Kom til en annen gaflingspost bare en gang, men da hadde jeg heldigvis kontroll (til 11.) Mange rundt meg, og oppdaget etter hvert at jeg ledet en svær, lysende slange av løpere. Det begynte å mørkne, men det var fortsatt noe dagslys igjen, så det ble ikke helt nattstemning.
12: Endelig et langstrekk. Ser at høyre er nærmest streken og mest på sti. Dessuten var det noen tråkk der. Sti nesten inn i posten.
13: Rett i.
14: Løpets første bom. Jeg drar klynga litt for langt ned, og vi må opp igjen. Taper 1 minutt. Både jeg og Kasper syntes posten lå veldig langt opp på kollen, men GPS-en sier at det var riktig.
15: Litt ukonsentrert etter bommen, og kommer litt ut av kurs, men tar meg inn igjen ved T-en.
16-17: Hadde hatt postene tidligere på dagen…
18: På dette kartet er ikke steinrøysene eller figurgrensene tegnet inn, men det var en steinrøys like foran posten, og en litt lenger oppe. Jeg kommer til den litt lenger oppe, men trer jeg er ved den foran posten. Roter litt rundt sammen med 20++ andre, og til slutt skjønner jeg hva vi har gjort. Taper litt over 1 minutt.
19-MÅL: Sliten mot slutten, og klatrer litt for mye opp og ned alene til 19. Hadde egentlig tenkt til å spurte mot Kasper, men da jeg stemplet på sisteposten fikk jeg plutselig hold, krampe i leggen og vondt i magen på en og samme tid, så det gikk ikke så bra…

Godt fornøyd med etappen min. Løper opp 63 plasser, fra 210 til 147, og taper 8 minutter til teten. Det var mye bedre enn i fjor! Dessuten synes jeg det egentlig var ganske lett.
Vis kommentarer (1)
 
10mila herrkavlen (03.05.2014) 10mila herrkavlen (03.05.2014)