Lappee-Jukola - 2. etp (18.06.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Laivavuori
Arrangør: Lappeen Riento
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 14.79 km
Tid: 87:18
Deilig å endelig få løpe Jukola etter mye reise og regn og fjorårets sykdom. Sjur løp første, så jeg forventet å gå ut et stykke bak og jage plasser. Det var tross alt minst 5 år siden hans forrige natt-økt. Jeg hadde bestemt meg for at jeg er bedre enn de andre rundt meg, og derfor innstilt på å løpe selvstendig og nøyaktig, ta egne veivalg og lede klynger. Løper ut 17:48 bak tet, på en finfin 366. plass. Satte meg som mål der og da å løpe opp minst 200 plasser, og klarte jeg det skulle jeg være fornøyd (uansett).

I dagslys ville jeg helt klart løpt rett på til første, men ville starte trygt og løp rundt. Det ble mye treig køløping gjennom det grønne. Finner posten bra, og det samme med andre. På tredje hadde klatret opp nøyaktig 100 plasser, og tapt 20 sekunder til teten. Bra start :)

Hadde kontroll og kurs til fjerde, men skjønte ikke vegetasjonen. Skogen var tettere rundt posten, og løp rett forbi. +1:00. Havnet plutselig helt alene til femte, og så ingen tråkk. Men jeg var flink og stolte på meg selv og fant posten. På sjette hadde jeg tapt 2 minutter til tet.

Ok til syvende, men kunne løpt rettere mot slutten. Hadde ikke brettet ut kartet helt, så jeg så ikke venstreveivalget til åttende. Endte opp med en ubesluttsom variant. Det ble mye bushing i starten. Inn i posten slo jeg kneet inn i en stein, og mistet fokus og kontroll. Det ble noe surring sammen med Grøvlen. +1:00. Ut av posten bestemte jeg meg for at kneskaden bare var en bagatell, og at smerte bare er en illusjon, osv. Hadde ikke kontroll inn mot niende, og måtte ty til en veldig sikker inngang. +0:40. På 11. hadde jeg tapt nye 2 minutter.

Postene inn og ut av arena gikk bra, med unntak av litt for mye henging ut av 11. I tillegg var køende veldig saktegående til 17. Fra 11 til 17 tapte jeg 20 sek.

Bra veivalg til 19., og fulgte tråkkene over hugsten. Hadde full kontroll inni posten, men så den ikke i det grønne, fikk panikk og løp oppover. Skjønte til slutt at jeg var riktig, og tapte 1:30. Var irritert til 20., og glemte å lese kart, og løp for langt. + 0:50. Derfra og inn gikk det bra. Møtte på Spets, og følte meg sprek da jeg kunne løpe fra. Eget veivalg til 25., som funket bra. Kunne fint løpt en del kilometer lenger.

Erland løp ut som 154. mann, noe som betød at jeg løp opp 212 plasser, og klarte målet. Klarte også målet om å løpe selvstendig det meste av veien. O-teknisk er løpet allikevel ganske dårlig, men over 5 min postbom og sikkert noen dårlig veivalg. Taper 8 min til teten, og er 12 min bak etappeseieren, og bl.a. Simark og Jesper Svensk. Til mitt forsvart fant jeg aldri noen god rygg som kunne holde farten oppe; jeg måtte gjøre jobben og være den ryggen selv. Men jeg hadde det gøy uti skogen, og det kroppen spilte på lag, så jeg er fornøyd!
Skjul kommentarer (2)
Tibor: True story. Skriv det heller i "Notisblokk" og lim det inn når du er ferdig.
Vegard Gulbrandsen : Jeg gjorde det, men glemte å lagre da jeg dro på kransekakestafetten, og da var det borte.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Lappee-Jukola - 2. etp (18.06.2016) Lappee-Jukola - 2. etp (18.06.2016)