NM Ultralang (22.08.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hensmoen - Eggemoen
Arrangør: Ringerike o-lag, Fossekallen, Viul
Land: Norge
Disiplin: Ultralang
Distanse: 16.68 km
Tid: 100:44
1-6: God start, orienterer sikkert. Når meridianene peker mot den magnetiske nordpol blir det lett å finne postene. 5 sek bak Audun på 6.
7-8: Prøver å finne gode traseer. Kjekt å ha med seg lupa i de knudrete pariene.
9: Trodde jeg hadde kontroll, men etter stien ser jeg at jeg hele tiden var mer til høyre enn jeg trodde. Gjør parallellfeil hele strekket og bruker tid på å finne posten 2 min tidstap.
10: Bretta opp kartet mens jeg drakk litt, og oppdaget at det var et langstrekk. Bruker som vanlig altfor lang tid på å bestemme meg, og når jeg til slutt kommer meg av gårde aner jeg fortsatt ikke hva som er raskest, men jeg måtte jo løpe. GPSen viste at jeg stod stille i over et minutt! Til gjengjeld er veivalget mitt ganske bra. Bommer 30 sek inn i posten.
11: Lett.
12: Leter etter de fine tråkkene på hugsfeltet og rett i posten.
13: Raskere til å bestemme meg for veivalg, og nok en gang ble det et bra. Bestemmer meg for å holde høyden i skrålia mot posten. Ikke så løpbart, men det ble raskeste strekktid allikevel.
14: Litt finorientering.
15: Smart å løpe rundt. Tar meg en liten matbit underveis.
16-21: Greie poster. Begynner å kjenne det i beina, men holder trøkket oppe. Olav kommer luntende forbi, og leder meg litt inn i postene
22-25: Kjører rett på hele veien. Taper litt til Audun til 24, som løp rundt.
Spurten: Fikk krampe i leggen i det jeg akslererte, så hvis arrangøren klarer å fikse på strekktidene blir det nok en dårlig tid på meg.

Første NM-medalje! Dette var et bra løp, og holder farten hele veien. 12 (kanskje 13 eller 14) beste strekktider, og bare 3 strekk hvor jeg er utenfor topp 3. Holder farten til Audun hele veien. 9. og 10. ødelegger gullsjansene, men det ville vært en overprestasjon å ikke bomme på en så lang løype. Godt å se at treningen siden O-ringen har fungert.
Merker at jeg taper en del på å ikke være på forskudd. Men per nå føler jeg at jeg har mer enn nok med å orientere på det strekket jeg er på, uansett om jeg løp på vei etter i skråli. Dette må jeg øve mye på!
Skjul kommentarer (1)
HåkonL: Imponerende stabil o-teknisk gjennomføring Vegard
Skriv ny kommentar
Lagre
 
NM Ultralang (22.08.2015) NM Ultralang (22.08.2015)